29. 6. 2022

Mania girl:Anna Skřičková

Annu Skřičkovou není asi potřeba dlouho představovat. Pokud ji sledujete třeba na instagramu, tak víte, že ladně zvládá nejen triky a kombinace, ale také tanec i exotic. V Čechách si ji momentálně ale užijeme jen výjimečně, studuje v Německu a v zahraničí pravděpodobně ještě zůstane. 

"Na pole dance mě baví, že můžu tvořit a neustále se učit něco nového...Navíc miluju komunitu lidí, kterou mám kolem sebe."

udržitelná sportovní móda, pole dance oblečení, eco plavky, pole exotic oblečení, jóga oblečení, pole dance top, pole dance šortky, legíny

Proč jsi začala s pole dance a kdy?
S pole dance jsem začala koncem roku 2014 úplnou náhodou. Známá mojí kamarádky tehdy učila pole dance v jednom fitku, tak jsem to šla ze zvědavosti vyzkoušet a byla to láska na první spin!

Co Tě na tom baví?
Uf. Všechno. Baví mě, že můžu tvořit a neustále se učit něco nového, u jiných sportů se totiž obvykle začnu rychle nudit. Navíc miluju komunitu lidí, kterou mám kolem sebe. Všechny poledancerky a poledanceři v mém okolí se navzájem podporují a motivují, to je pro mě nejvíc.

Pole dance také vyučuješ – v ČR i v zahraničí. Pozoruješ nějaké rozdíly mezi českou klientelou a zahraničními studenty/studentkami?
Dlouhodobě jsem učila v Německu a Švýcarsku, co  se úrovně týče, je na tom Česko nesrovnatelně lépe. Obecně ale mají podle mě lidé menší motivaci pořádně trénovat, nikdo se moc nehlásí na soutěže a podobně. Mají to všichni spíše jako koníček.

Kdybys měla namotivovat ženu nebo muže, který by pole dance rád zkusil ale zatím se neodvážila/neodvážil, co bys mu řekla?
Jdi do toho! I kdyby ti pole dance nepřirostl k srdci tak, jako přirostl nám, aspoň víš, že o jsi tomu dal*a šanci :).

Mimo tyč – kolik jazyků ovládáš a plánuješ se ještě naučit další?
Mluvím německy, anglicky, španělsky a rusky, někdy bych se ještě ráda naučila francouzsky:)

Aktuálně studuješ v Německu, vrátíš se pak do Čech nebo se chystáš zase do zahraničí?
Momentálně studium končím a zatím návrat do Česka neplánuju. Život v Německu mě momentálně strašně baví a naplňuje, ale uvidíme, co bude třeba za rok:)

Jsi jednou z lektorek Pole školy, je tohle studio pro Tebe něčím výjimečné?
Studio má ten nejlepší lektorský tým! Jsme jako rodina, za což jsem opravdu moc ráda.

Patříš mezi ambasadorky značky Mania, bez kterého kousku se neobejdeš a čím Ti tahle značka je sympatická?
Rozhodně se neobejdu bez legín a kraťásků z eco materiálu! Cením si lokální výroby a hlavně Terky, zakladatelky značky, která s námi ambasadorkami neustále diskutuje nové nápady a bere naše připomínky v potaz! 

Dotazovala: @evaminema